Jump to content

Gmina Trąbki Wielkie: Difference between revisions

From Wikipedia, the free encyclopedia
Content deleted Content added
Detroiterbot (talk | contribs)
m Infobox names, raw formatted numbers and clean up, Replaced: population_total = 9495
Kotbot (talk | contribs)
bot: standardizing
Line 31: Line 31:

The gmina covers an area of {{convert|162.62|km2|sqmi|1}}, and as of 2006 its total population is 9,495.
The gmina covers an area of {{convert|162.62|km2|sqmi|1}}, and as of 2006 its total population is 9,495.

==Villages==
Gmina Trąbki Wielkie contains the villages and settlements of [[Błotnia, Pomeranian Voivodeship|Błotnia]], [[Celmerostwo, Gdańsk County|Celmerostwo]], [[Cząstkowo]], [[Czerniec, Pomeranian Voivodeship|Czerniec]], [[Czerniewko]], [[Czerniewo, Pomeranian Voivodeship|Czerniewo]], [[Domachowo, Pomeranian Voivodeship|Domachowo]], [[Drzewina]], [[Ełganówko]], [[Ełganowo]], [[Glinna Góra (miejscowość)|Glinna Góra]], [[Gołębiewko, Pomeranian Voivodeship|Gołębiewko]], [[Gołębiewo, Pomeranian Voivodeship|Gołębiewo]], [[Gołębiewo Średnie]], [[Graniczna Wieś]], [[Kaczki]], [[Klępiny]], [[Kleszczewo, Gdańsk County|Kleszczewo]], [[Kłodawa, Gdańsk County|Kłodawa]], [[Klowiter]], [[Kobierzyn, Pomeranian Voivodeship|Kobierzyn]], [[Łaguszewo]], [[Mierzeszyn]], [[Pawłowo, Gdańsk County|Pawłowo]], [[Postołowo, Pomeranian Voivodeship|Postołowo]], [[Pruska Karczma]], [[Rościszewko]], [[Rościszewo, Pomeranian Voivodeship|Rościszewo]], [[Sobowidz]], [[Trąbki Małe, Pomeranian Voivodeship|Trąbki Małe]], [[Trąbki Wielkie]], [[Warcz]], [[Wojanowo, Gmina Trąbki Wielkie|Wojanowo]], [[Wymysłowo, Gdańsk County|Wymysłowo]], [[Zaskoczyn]], [[Zielenina]] and [[Zła Wieś, Pomeranian Voivodeship|Zła Wieś]].

==Neighbouring gminas==
==Neighbouring gminas==
Line 38: Line 41:
*[http://www.stat.gov.pl/gus/45_655_PLK_HTML.htm Polish official population figures 2006]
*[http://www.stat.gov.pl/gus/45_655_PLK_HTML.htm Polish official population figures 2006]
<br>
<br>
{{Gmina Trąbki Wielkie}}
{{Gdańsk County}}
{{Gdańsk County}}

[[Category:Gminas in Pomeranian Voivodeship|Trabki Wielkie]]
[[Category:Gminas in Pomeranian Voivodeship|Trabki Wielkie]]

{{Pomeranian-geo-stub}}

[[it:Trąbki Wielkie]]
[[it:Trąbki Wielkie]]

Revision as of 15:03, 16 February 2009

Gmina Trąbki Wielkie
Trąbki Wielkie Commune
Flag of Gmina Trąbki Wielkie
Coat of arms of Gmina Trąbki Wielkie
Map
Country Poland
VoivodeshipPomeranian
CountyGdańsk
SeatTrąbki Wielkie
Area
 • Total
162.62 km2 (62.79 sq mi)
Population
 (2006)
 • Total
9,495
 • Density58/km2 (150/sq mi)
Websitehttp://www.trabkiw.ug.gov.pl

Gmina Trąbki Wielkie is a rural gmina (administrative district) in Gdańsk County, Pomeranian Voivodeship, in northern Poland. Its seat is the village of Trąbki Wielkie, which lies approximately 13 kilometres (8 mi) south-west of Pruszcz Gdański and 23 km (14 mi) south of the regional capital Gdańsk.

The gmina covers an area of 162.62 square kilometres (62.8 sq mi), and as of 2006 its total population is 9,495.

Villages

Gmina Trąbki Wielkie contains the villages and settlements of Błotnia, Celmerostwo, Cząstkowo, Czerniec, Czerniewko, Czerniewo, Domachowo, Drzewina, Ełganówko, Ełganowo, Glinna Góra, Gołębiewko, Gołębiewo, Gołębiewo Średnie, Graniczna Wieś, Kaczki, Klępiny, Kleszczewo, Kłodawa, Klowiter, Kobierzyn, Łaguszewo, Mierzeszyn, Pawłowo, Postołowo, Pruska Karczma, Rościszewko, Rościszewo, Sobowidz, Trąbki Małe, Trąbki Wielkie, Warcz, Wojanowo, Wymysłowo, Zaskoczyn, Zielenina and Zła Wieś.

Neighbouring gminas

Gmina Trąbki Wielkie is bordered by the gminas of Kolbudy, Pruszcz Gdański, Przywidz, Pszczółki, Skarszewy and Tczew.

References