Gmina Opatówek: Difference between revisions
bot: standardizing |
move external links after references. |
||
Line 37: | Line 37: | ||
== Villages == |
== Villages == |
||
The gmina contains the following villages: [[Bogumiłów, Greater Poland Voivodeship|Bogumiłów]], [[Borów, Greater Poland Voivodeship|Borów]], [[Chełmce, Greater Poland Voivodeship|Chełmce]], [[Cienia Druga]], [[Cienia Pierwsza]], [[Cienia Trzecia]], [[Cienia-Folwark]], [[Dębe-Kolonia]], [[Frankowizna]], [[Janików, Greater Poland Voivodeship|Janików]], [[Józefów, Gmina Opatówek|Józefów]], [[Kobierno, Kalisz County|Kobierno]], [[Michałów Czwarty]], [[Michałów Drugi]], [[Michałów Pierwszy]], [[Michałów Trzeci]], [[Modła, Kalisz County|Modła]], [[Nędzerzew, Greater Poland Voivodeship|Nędzerzew]], [[Nowa Tłokinia]], [[Opatówek]], [[Porwity]], [[Rajsko, Greater Poland Voivodeship|Rajsko]], [[Rożdżały, Greater Poland Voivodeship|Rożdżały]], [[Sierzchów, Greater Poland Voivodeship|Sierzchów]], [[Słoneczna]], [[Szałe]], [[Szulec]], [[Tłokinia Kościelna]], [[Tłokinia Mała]], [[Tłokinia Wielka]], [[Trojanów, Greater Poland Voivodeship|Trojanów]], [[Warszew]], [[Zawady, Kalisz County|Zawady]], [[Zduny, Kalisz County|Zduny]] and [[Zmyślanka]]. |
The gmina contains the following villages: [[Bogumiłów, Greater Poland Voivodeship|Bogumiłów]], [[Borów, Greater Poland Voivodeship|Borów]], [[Chełmce, Greater Poland Voivodeship|Chełmce]], [[Cienia Druga]], [[Cienia Pierwsza]], [[Cienia Trzecia]], [[Cienia-Folwark]], [[Dębe-Kolonia]], [[Frankowizna]], [[Janików, Greater Poland Voivodeship|Janików]], [[Józefów, Gmina Opatówek|Józefów]], [[Kobierno, Kalisz County|Kobierno]], [[Michałów Czwarty]], [[Michałów Drugi]], [[Michałów Pierwszy]], [[Michałów Trzeci]], [[Modła, Kalisz County|Modła]], [[Nędzerzew, Greater Poland Voivodeship|Nędzerzew]], [[Nowa Tłokinia]], [[Opatówek]], [[Porwity]], [[Rajsko, Greater Poland Voivodeship|Rajsko]], [[Rożdżały, Greater Poland Voivodeship|Rożdżały]], [[Sierzchów, Greater Poland Voivodeship|Sierzchów]], [[Słoneczna]], [[Szałe]], [[Szulec]], [[Tłokinia Kościelna]], [[Tłokinia Mała]], [[Tłokinia Wielka]], [[Trojanów, Greater Poland Voivodeship|Trojanów]], [[Warszew]], [[Zawady, Kalisz County|Zawady]], [[Zduny, Kalisz County|Zduny]] and [[Zmyślanka]]. |
||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
==References== |
==References== |
||
Line 48: | Line 43: | ||
{{Gmina Opatówek}} |
{{Gmina Opatówek}} |
||
{{Kalisz County}} |
{{Kalisz County}} |
||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
[[Category:Gminas in Greater Poland Voivodeship|Opatowek]] |
[[Category:Gminas in Greater Poland Voivodeship|Opatowek]] |
Revision as of 11:01, 21 July 2009
Gmina Opatówek
Opatówek Commune | |
---|---|
Country | Poland |
Voivodeship | Greater Poland |
County | Kalisz County |
Seat | Opatówek |
Area | |
• Total | 104.32 km2 (40.28 sq mi) |
Population (2006) | |
• Total | 10,148 |
• Density | 97/km2 (250/sq mi) |
Website | http://www.opatowek.pl |
Gmina Opatówek is a rural gmina (administrative district) in Kalisz County, Greater Poland Voivodeship, in west-central Poland. Its seat is the village of Opatówek (population 3,800), which lies approximately 11 kilometres (7 mi) east of Kalisz and 117 km (73 mi) south-east of the regional capital Poznań.
The gmina covers an area of 104.32 square kilometres (40.3 sq mi), and as of 2006 its total population is 10,148.
Neighbouring gminas
Gmina Opatówek is bordered by the city of Kalisz and by the gminas of Ceków-Kolonia, Godziesze Wielkie, Koźminek, Szczytniki and Żelazków.
Villages
The gmina contains the following villages: Bogumiłów, Borów, Chełmce, Cienia Druga, Cienia Pierwsza, Cienia Trzecia, Cienia-Folwark, Dębe-Kolonia, Frankowizna, Janików, Józefów, Kobierno, Michałów Czwarty, Michałów Drugi, Michałów Pierwszy, Michałów Trzeci, Modła, Nędzerzew, Nowa Tłokinia, Opatówek, Porwity, Rajsko, Rożdżały, Sierzchów, Słoneczna, Szałe, Szulec, Tłokinia Kościelna, Tłokinia Mała, Tłokinia Wielka, Trojanów, Warszew, Zawady, Zduny and Zmyślanka.
References