Jump to content

Feridun Düzağaç: Difference between revisions

From Wikipedia, the free encyclopedia
Content deleted Content added
m Reverted edits by 85.106.157.139 (talk) to last revision by Orphan Wiki (HG)
Bekiroflaz (talk | contribs)
expanded
Line 1: Line 1:
{{Infobox musical artist
'''Feridun Düzağaç''' (born October 10, 1968 in [[Adana]], [[Turkey]]) is a [[Turkish people|Turkish]] [[Turkish rock music|rock music]] singer and songwriter.
| Name = Feridun Düzağaç
| Img =
| Img_alt =
| Img_capt =
| Img_size =
| Landscape =
| Background = solo_singer
| Birth_name =
| Alias =
| Born = {{Birth date and age|1968|10|10}}
| Died =
| Origin = [[Adana]], [[Turkey]]
| Instrument =
| Genre = [[Rock]]
| Occupation = [[Singer]], [[songwriter]]
| Years_active = [[1988]] - current
| Label =
| Associated_acts =
| URL =
| Notable_instruments =
}}
'''Feridun Düzağaç''' (born October 10, 1968 in [[Adana]], [[Turkey]]) is a [[Turkish people|Turkish]] [[Turkish rock music|rock music]] singer and songwriter, usually known by his pessimistic and melancholic songs.

Feridun Düzağaç started his music career by forming a band called "TINI" in [[Mersin]] while studying in university. This band was formed in 1988 and Feridun Düzağaç was the vocalist of this band. The first song that Feridun Düzağaç wrote was "Lavinia" which was originally written by [[Özdemir Asaf]]. Asaf's work was just a poetry. Feridun Düzağaç composed that poetry. In 1990 Feridun Düzağaç and his 13 schoolmates wrote a book called "İlk Rüzgar" which contained many poetries. In 1992 he graduated from the university. In 1994 he released a demo-album called "Öğrenci İndirimi" which contained songs that he wrote when he studying in university. In 1995 he married with Sevgi Güryay. After 11 months his father died. In January 1997 he released his debut official album called "Beni Rahatta Dinleyin". This album contained songs that he wrote when he was bearing arms. He released his second official album called "Köprüden Önce Son Çıkış" in July 1998.
==External links==

* {{tr icon}} [http://www.lavinya.net Feridun Düzağaç]
In 1999 Feridun Düzağaç had a baby which's name was "Tuya Naz". In 2000 he participated a compilation-album called "Bülent Ortaçgil'e Saygı" by performing a song called "Sevgi". He released "© Tüm Hakları Yalnızlığıma Aittir" album in May 2001 and "Orjinal - Altyazılı" album in 2003. The second one was the most successful album in his career. In August 2004 he released "Uzun Uzun Feridun Düzağaç" album which was mostly contained concert performances. Through 2004 Feridun Düzağaç appeared in hundreds of concerts.

On [[January 4]], [[2006]] Feridun Düzağaç released "Bir Devam Filmi/Siyah Beyaz Türkçe Dublaj" album. On [[January 22]], [[2008]] he released his sixth album called "Uykusuza Masallar". This album was more optimistic in contrast his previous albums. Feridun Düzağaç released his last album called "FD 7, Meyil Adresim Sensin" in March 2010.
==Albums==
<div style="background-color:#DDDDDD; line-height:1.5; border-width : 2px; border-style:solid; border-color:#CCCCCC; font-size: small; font-color:#ffffff; margin-right : 5px; margin-left : 5px; margin-top : 35px; margin-bottom : 5px; font-family: Verdana,Arial,Helvetica; padding: 5px;">
Beni Rahatta Dinleyin (January, 1997)
</div>
# Lavinia
# Hoptirinom
# Nenni
# Sevgili Öyküler
# Paranoya
# Beyaz
# Adı Sevda
# Hep Sarhoş
# Ay
# Buralar Soğuk
# Kördüğüm
# Beni Rahatta Dinleyin
<div style="background-color:#DDDDDD; line-height:1.5; border-width : 2px; border-style:solid; border-color:#CCCCCC; font-size: small; font-color:#ffffff; margin-right : 5px; margin-left : 5px; margin-top : 35px; margin-bottom : 5px; font-family: Verdana,Arial,Helvetica; padding: 5px;">
Köprüden Önce Son Çıkış (July, 1999)
</div>
# Unut Beni
# Gölge
# Aşkın E Hali
# Hep Uzaklara
# Oysa Ellerin
# Yollar
# Ela
# Düşlerime Kal
# Sor
# Evimin Bir Odası
# Çiğ
© Tüm Hakları Yalnızlığıma Aittir (May, 2001)
</div>
# Aynı
# Dipteyim Sondayım
# Yalnızlığım Sana Emanet
# Uçak
# İçimden Şehirler Geçiyor
# Senin Şarkın
# Yanında
# Son Yaprağıydı Güzün
# Biterken Her Şey
# İyi Uykular
# Dipteyim Ben
Orjinal - Altyazılı (April, 2003)
</div>
# F.D.:)
# Buralardan Gitme
# Alev Alev
# Boş Ders Şarkısı
# Cumartesi
# Düşler Sokağı
# Nadas
# Gamlı Uçak
# Yalan
# Tesadüfler
# Mavi Tekme
Bir Devam Filmi / Siyah Beyaz Türkçe Dublaj (January, 2006)
</div>
# Ağlarsan Düşerim
# Emekli Kerem
# Sokaklarda Evcil
# Yıldızlar
# Ağlamıyorum
# Gibi Gibi
# Deli
# Aşk Çok Uzak
# Beni Unutma
# Bir Gün Ölürsem
# Yürüdüm
Uykusuza Masallar (January, 2008)
</div>
# Çok Geç
# Beni Bırakma
# Yeni Köy
# Kara Kara
# Söz Ver
# Kurumuş Ölüyorken
# Çok Aşık
# Yüzün
# Özledim
# Hazır Cevap
# Ardından
# Senin İçin
FD 7, Meyil Adresim Sensin (March, 2010)
</div>
# Ağır Ağır
# Mütamadiyen Ağlıyorum
# Bir Varmış Bir Yokmuş
# Rüya
# Devrik
# Hayat Neden Sekil Yapıyor
# Aşkın Ön Sözü Ayrılık
# Sensiz
# İz
# Bir Aşk Masalı
==References==
* {{tr icon}} http://feridunduzagac.com.tr/ (please navigate to "biyografi")

{{DEFAULTSORT:Duzagac, Feridun}}
{{DEFAULTSORT:Duzagac, Feridun}}
Line 11: Line 138:
[[Category:Turkish rock singers]]
[[Category:Turkish rock singers]]
[[Category:Turkish singer-songwriters]]
[[Category:Turkish singer-songwriters]]

{{Turkey-singer-stub}}

[[tr:Feridun Düzağaç]]
[[tr:Feridun Düzağaç]]

Revision as of 21:23, 8 June 2010

Feridun Düzağaç

Feridun Düzağaç (born October 10, 1968 in Adana, Turkey) is a Turkish rock music singer and songwriter, usually known by his pessimistic and melancholic songs.

Feridun Düzağaç started his music career by forming a band called "TINI" in Mersin while studying in university. This band was formed in 1988 and Feridun Düzağaç was the vocalist of this band. The first song that Feridun Düzağaç wrote was "Lavinia" which was originally written by Özdemir Asaf. Asaf's work was just a poetry. Feridun Düzağaç composed that poetry. In 1990 Feridun Düzağaç and his 13 schoolmates wrote a book called "İlk Rüzgar" which contained many poetries. In 1992 he graduated from the university. In 1994 he released a demo-album called "Öğrenci İndirimi" which contained songs that he wrote when he studying in university. In 1995 he married with Sevgi Güryay. After 11 months his father died. In January 1997 he released his debut official album called "Beni Rahatta Dinleyin". This album contained songs that he wrote when he was bearing arms. He released his second official album called "Köprüden Önce Son Çıkış" in July 1998.

In 1999 Feridun Düzağaç had a baby which's name was "Tuya Naz". In 2000 he participated a compilation-album called "Bülent Ortaçgil'e Saygı" by performing a song called "Sevgi". He released "© Tüm Hakları Yalnızlığıma Aittir" album in May 2001 and "Orjinal - Altyazılı" album in 2003. The second one was the most successful album in his career. In August 2004 he released "Uzun Uzun Feridun Düzağaç" album which was mostly contained concert performances. Through 2004 Feridun Düzağaç appeared in hundreds of concerts.

On January 4, 2006 Feridun Düzağaç released "Bir Devam Filmi/Siyah Beyaz Türkçe Dublaj" album. On January 22, 2008 he released his sixth album called "Uykusuza Masallar". This album was more optimistic in contrast his previous albums. Feridun Düzağaç released his last album called "FD 7, Meyil Adresim Sensin" in March 2010.

Albums

Beni Rahatta Dinleyin (January, 1997)

1. Lavinia
  2. Hoptirinom
  3. Nenni
  4. Sevgili Öyküler
  5. Paranoya
  6. Beyaz
  7. Adı Sevda
  8. Hep Sarhoş
  9. Ay
  10. Buralar Soğuk
  11. Kördüğüm
  12. Beni Rahatta Dinleyin

Köprüden Önce Son Çıkış (July, 1999)

1. Unut Beni
  2. Gölge
  3. Aşkın E Hali
  4. Hep Uzaklara
  5. Oysa Ellerin
  6. Yollar
  7. Ela
  8. Düşlerime Kal
  9. Sor
  10. Evimin Bir Odası
  11. Çiğ

© Tüm Hakları Yalnızlığıma Aittir (May, 2001)

1. Aynı
  2. Dipteyim Sondayım
  3. Yalnızlığım Sana Emanet
  4. Uçak
  5. İçimden Şehirler Geçiyor
  6. Senin Şarkın
  7. Yanında
  8. Son Yaprağıydı Güzün
  9. Biterken Her Şey
  10. İyi Uykular
  11. Dipteyim Ben

Orjinal - Altyazılı (April, 2003)

1. F.D.:)
  2. Buralardan Gitme
  3. Alev Alev
  4. Boş Ders Şarkısı
  5. Cumartesi
  6. Düşler Sokağı
  7. Nadas
  8. Gamlı Uçak
  9. Yalan
  10. Tesadüfler
  11. Mavi Tekme

Bir Devam Filmi / Siyah Beyaz Türkçe Dublaj (January, 2006)

1. Ağlarsan Düşerim
  2. Emekli Kerem
  3. Sokaklarda Evcil
  4. Yıldızlar
  5. Ağlamıyorum
  6. Gibi Gibi
  7. Deli
  8. Aşk Çok Uzak
  9. Beni Unutma
  10. Bir Gün Ölürsem
  11. Yürüdüm

Uykusuza Masallar (January, 2008)

1. Çok Geç
  2. Beni Bırakma
  3. Yeni Köy
  4. Kara Kara
  5. Söz Ver
  6. Kurumuş Ölüyorken
  7. Çok Aşık
  8. Yüzün
  9. Özledim
  10. Hazır Cevap
  11. Ardından
  12. Senin İçin

FD 7, Meyil Adresim Sensin (March, 2010)

1. Ağır Ağır
  2. Mütamadiyen Ağlıyorum
  3. Bir Varmış Bir Yokmuş
  4. Rüya
  5. Devrik
  6. Hayat Neden Sekil Yapıyor
  7. Aşkın Ön Sözü Ayrılık
  8. Sensiz
  9. İz
  10. Bir Aşk Masalı

References