Ageo Station: Difference between revisions
Appearance
Content deleted Content added
m Robot - Speedily moving category Shonan Shinjuku Line to Category:Shōnan-Shinjuku Line per CFDS. |
Spring-wave (talk | contribs) No edit summary |
||
Line 33: | Line 33: | ||
{| border="1" cellspacing="0" cellpadding="3" frame="hsides" rules="rows" |
{| border="1" cellspacing="0" cellpadding="3" frame="hsides" rules="rows" |
||
|- |
|- |
||
|rowspan= |
|rowspan=3|'''1''' |
||
|<span style="color:orange">■</span>Takasaki Line |
|<span style="color:orange">■</span>Takasaki Line |
||
|for {{ja-stalink|Ōmiya||Saitama}}, {{ja-stalink|Saitama-Shintoshin}}, {{ja-stalink|Urawa}}, {{ja-stalink|Akabane}} and {{ja-stalink|Ueno}} |
|for {{ja-stalink|Ōmiya||Saitama}}, {{ja-stalink|Saitama-Shintoshin}}, {{ja-stalink|Urawa}}, {{ja-stalink|Akabane}} and {{ja-stalink|Ueno}} |
||
Line 39: | Line 39: | ||
|<span style="color:#F68B1E">■</span>[[Shōnan-Shinjuku Line]] ([[Tōkaidō Main Line|Tōkaidō Line]] through service) |
|<span style="color:#F68B1E">■</span>[[Shōnan-Shinjuku Line]] ([[Tōkaidō Main Line|Tōkaidō Line]] through service) |
||
|for {{ja-stalink|Ikebukuro}}, {{ja-stalink|Shinjuku}}, {{ja-stalink|Yokohama}}, {{ja-stalink|Ōfuna}}, {{ja-stalink|Hiratsuka}} and {{ja-stalink|Odawara}} |
|for {{ja-stalink|Ikebukuro}}, {{ja-stalink|Shinjuku}}, {{ja-stalink|Yokohama}}, {{ja-stalink|Ōfuna}}, {{ja-stalink|Hiratsuka}} and {{ja-stalink|Odawara}} |
||
|- |
|||
|<span style="color:#990099">■</span>[[Ueno-Tokyo Line]] (Tōkaidō Line, [[Ito Line]] through service) |
|||
|for {{ja-stalink|Tokyo}}, {{ja-stalink|Yokohama}}, {{ja-stalink|Atami}} and {{ja-stalink|Ito}} |
|||
|- |
|- |
||
|'''2''' |
|'''2''' |
||
Line 57: | Line 60: | ||
== Adjacent stations == |
== Adjacent stations == |
||
{{service rail start}} |
{{service rail start}} |
||
{{rail line|next=[[Kita-Ageo Station|Kita-Ageo]]|previous=[[Miyahara Station|Miyahara]] |route=Takasaki Line Local<br />[[Shonan-Shinjuku Line]] Rapid|col=FFA500}} |
{{rail line|next=[[Kita-Ageo Station|Kita-Ageo]]|previous=[[Miyahara Station|Miyahara]] |route=Takasaki Line / Ueno-Tokyo Line Local<br />[[Shonan-Shinjuku Line]] Rapid|col=FFA500}} |
||
{{rail line|previous=[[Ōmiya Station (Saitama)|Ōmiya]]|next=[[Okegawa Station|Okegawa]]|route=<small>Takasaki Line: Urban Rapid, Commuter Rapid (select)<br />Shonan-Shinjuku Line Special Rapid, some [[express train]]s</small>|col=FFA500}} |
{{rail line|previous=[[Ōmiya Station (Saitama)|Ōmiya]]|next=[[Okegawa Station|Okegawa]]|route=<small>Takasaki Line / Ueno-Tokyo Line: Urban Rapid, Commuter Rapid (select)<br />Shonan-Shinjuku Line Special Rapid, some [[express train]]s</small>|col=FFA500}} |
||
{{end box}} |
{{end box}} |
||
Revision as of 13:40, 19 August 2015
上尾 | |
---|---|
General information | |
Location | Kashiwaza 1-chōme |
Operated by | JR East |
Line(s) | Takasaki Line |
Ageo Station (上尾駅, Ageo-eki) is a railway station on the Takasaki Line operated by East Japan Railway Company (JR East) in Ageo, Saitama, Japan.
Layout
The station has a side platform and an island platform.
- Tracks
1 | ■Takasaki Line | for Saitama, Saitama-Shintoshin, Urawa, Akabane and Ueno |
■Shōnan-Shinjuku Line (Tōkaidō Line through service) | for Ikebukuro, Shinjuku, Yokohama, Ōfuna, Hiratsuka and Odawara | |
■Ueno-Tokyo Line (Tōkaidō Line, Ito Line through service) | for Tokyo, Yokohama, Atami and Ito | |
2 | ■Takasaki Line (sidetrack) | sidetrack |
3 | ■Takasaki Line | for Kumagaya, Kagohara, Takasaki and Maebashi |
Statistics
The daily average usage for 2004 was 40,802 people.[citation needed]
History
The station opened on 28 July 1883
Adjacent stations
← | Service | → | ||
---|---|---|---|---|
Miyahara | Takasaki Line / Ueno-Tokyo Line Local Shonan-Shinjuku Line Rapid |
Kita-Ageo | ||
Ōmiya | Takasaki Line / Ueno-Tokyo Line: Urban Rapid, Commuter Rapid (select) Shonan-Shinjuku Line Special Rapid, some express trains |
Okegawa |