User talk:Zimmy
Magyar történelem
Hello Zimmy. Bocsánat, hogy egy ilyen kérdést teszek fel, de nem tudom, hogy mit csináljak. A magyar történelmet teljesen átírja és meghamisítja néhány horvát nacionalista. Azt írják az angol wikipediában, hogy Magyarország és Horvátország között 1102 ben megegyezés született egy peszonálúnióról, ezután az állam neve Hungary - Croatia, és a magyar király nem "King of Hungary", hanem "King of Hungary and Croaita", vagy valahol még rosszabb "King of Hungary-Croatia". Te hallotál olyanról, hogy Magyarország-Horvátország vagy Magyar-Horvát Monarchia vagy magyar-horvát király? A valóságban 1091 -ben Magyarország elfoglalta Horvátországot, ami Magyarország része lett egészen 1918-ig. Elkezdtem a hibákat kijavítani, először még forrás nélkül, aztán forrással, de mindkét esetben leállítottak. Pedig másodszorra 11 forrást adtam meg csak ahhoz a részhez, hogy Mo. elfoglalta Horvátországot. A horvát szerkesztők azonban messzebre mentek, és már a magyar írásokat kezdték átírni. Megpróbáltam segítséget kérni a kocsmafalon, ott sokat segítettek, aztán a WikiProject Biography - ban, de itt nem válaszolt senki. Én már azzal is megelégednék, hogyha a magyar királyokról és a magyar történelemről szóló cikkeket nem írnák át, a horvátok a saját oldalaikon tőlem azt hazudhatnak amit akarnak, már nem érdekel, mert úgyse lehet őket semmilyen forrással se megyőzni. Úgyhogy a kérdésem az, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy az angol wikiben ne írják át a magyar cikkeket? Bocsánat, ha nem érdekel a téma, de úgy láttam ,hogy a Wikiproject Hungary -ben vagy. Ha nem érdekel, akkor tudsz valamit mondani arról, hogy ki az a szerkesztő, aki a hazudozásokat meg tudja akadályozni legalább a magyar támájú angol wikipedia oldalakban?
Bocs, ha nem érdekel, de szerintem ne hagyjuk, hogy ilyen nevetséges dolgokat írjanak. Toroko (talk) 17:40, 27 December 2008 (UTC)
- Hello! Hát én se tudom, mit lehetne csinálni. Ha van forrásod, állítsd vissza és panaszold be az adminoknál. Pontosan nem tudom, én alig-alig szerkesztettem itt. Azt látom, hogy rengeteg hazugság van, Pozsonyról, Vajdaságról is marhaságokat írnak. Talán meg lehetne próbálni segítséget kérni a magyar wiki kocsmafalán. --Zimmy (talk) 17:53, 27 December 2008 (UTC)
Kösz a választ. Már próbáltam a kocsmafalon, sokat segítettek, de csak abban, hogy kitől kérhetnék segítséget, konkrét támogatást nem kaptam. Egyébként meg tudod esetleg mondani, hogy hol lehet panaszt emelni az adminoknál? Toroko (talk) 18:53, 27 December 2008 (UTC)
- Talán meg lehet próbálni a Wikipedia:Requests for comment/History and geography lapon vitát indítani, lásd a lap alján levő leírást. Konkrétan milyen cikkeknél próbáltál vitatkozni? A magyar wikin mikor próbálkoztál? Nem emlékszem rád. --Zimmy (talk) 13:36, 28 December 2008 (UTC)
A magyar wikin nem próbálkoztam, csak az angolon. Egyébként a "Croatia", "History of Croatia", "Hungary" , "Kingdom of Hungary" és a magyar királyokkal kapcsolatos írásokat javítottam ki, és vitatkoztam is eleget. Toroko (talk) 15:20, 28 December 2008 (UTC)
Kösz mindent
Mégegyszer köszönöm a segítséget és én is boldog új évet kívánok. Toroko (talk) 12:30, 29 December 2008 (UTC)
Meghivas
Szia!
Szeretnek egy kis eletet vinni a WikiProject Hungary eletebe, ami jelenleg teljesen ellaposodott es gazdatlan. Irtam egy rovidke vazlatot, hogy mit gondolok jelenleg es felvazoltam par munkacsoport lehetoseget, amikben dolgozva legalabb egy-egy reszet a nagy projektnek fejlesztgetni tudnank. Mivel a neved szerepel a projekt resztvevoi kozott, gondoltam erdekelne esetleg. Orommel vennem ha csatlakoznal valamelyik task force-hoz, vagy csak egyszeruen az otleteiddel segitened a projekt mukodeset. Mit gondolsz? Ha esetleg lenne valami kerdesek, azt tedd fel batran a fenti iras vitalapjan, itt (figyelolistara tettelek) vagy az en vitalapomon. Szivesen segitek!
Udv,
Thehoboclown (talk) 14:33, 5 May 2012 (UTC)
- Köszi, de mostanában kevés időm van wikizni. Sok sikert! --Zimmy (talk) 12:35, 6 May 2012 (UTC)
- Koszi, hogy valaszoltal. Neked is sok sikert a wiki vilagan kivul! :) Thehoboclown (talk) 11:52, 7 May 2012 (UTC)